Kızıl İle Beyaz Masalı

Kızıl İle Beyaz Masalı

Beyaz adındaki leylek göklerde uçarken eski arkadaşı Kızıl'ı görmüş. Kızıl çok zeki, kurnaz bir tilkiymiş. Kırmızıya çalan kürkünden dolayı annesi ona Kızıl adını vermiş. Beyaz yavaşça yanına konup, "Merhaba" demiş.

 

"Ooo! Beyaz! Seni görmek ne güzel..."

 

"Teşekkür ederim. Seni de öyle."

 

"Uzun zamandır görüşemiyorduk, pek özlemişim seni. Ben de eve gidiyordum, buyurmaz mısın? Hem yemek yer hem de sohbet ederiz."

 

Beyaz bu teklife pek sevinmiş. Kibarca, "Çok memnun olurum, Kızıl" diye cevap vermiş.

 

Beraber az gidip uz gidip Kızıl'ın evine varmışlar. Kızıl hemen sofrayı kurmuş. "Kusura bakma Beyaz. Sana sadece çorba ikram edebileceğim. Hem misafir umduğunu değil, bulduğunu yer, değil mi?" deyip Beyaz'a gülümsemiş.

Kızıl'ın çok cimri olduğunu hatırlayan Beyaz hafifçe başını sallamış.

leylektilkiKızıl çorbayı düz tabakta getirip Beyaz'ın önüne koymuş. Beyaz uzun gagasıyla çorbayı içmeye çalışmış ama nafile. Kızıl'ın bu hareketine çok sinirlenmiş ancak arkadaşına hiç belli etmemiş.

Aradan biraz zaman geçtikten sonra tekrar karşılaşmış iki arkadaş. Bu sefer Beyaz davet etmiş Kızıl'ı. "Sana yemek borcumu ödemek isterim Kızıl. Bugün bana yemeğe gelir misin?"

 

Kızıl bedava yemeği duyunca pek sevinmiş.Kabul etmiş hemen. "Teşekkür ederim, Beyaz. Pek incesin. Zevkle gelirim."

 

Akşam yemeği saati gelir gelmez Kızıl arkadaşının evinde bitmiş. Mutfaktan pek güzel et kokuları geliyormuş. İyice iştahı açılan Kızıl sofraya oturup sabırla yemeğin gelmesini beklemiş. Derken Beyaz, Kızıl'ın önüne uzun, dar boğazlı sadece Beyaz'ın gagasının geçebileceği bir çömlek koymuş. Etin kokusu Kızıl'ın burnuna geliyormuş ama çömlek öyle dar ve derinmiş et falan göremiyormuş içinde. Kızıl bir süre ağzını burnunu çömleğin içine sokmaya çalışmış ama nafile. Sonunda pes edip arkadaşının etlerini yiyişini üzgün bir ifade ile seyretmiş.

 

Bu masalda ne öğrendik?

Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi siz de karşınızdakine yapmayın.

Masal Diyarı

Kızıl İle Beyaz fabl öyküler hikayeler masallar tilki ile leylek kurnaz tilki

Kızıl İle Beyaz Masalı Hakkında Yorum Yazın...

  

Kızıl İle Beyaz Masalı İçin Yorumlar

okuyucu : Bu hikayeyi daha öncedende okumustum ama ismi farkı diye açtım herkese tavsiye ederim okuyun bence :))

Yazılan 1 yorum görüntüleniyor

Yeni Eklenen Türk ve Dünya Çocuk Masalları

Kızıl İle Beyaz Masalı