Kurt İle Sıska Köpek Masalı

Kurt İle Sıska Köpek Masalı

KURTLA SISKA KÖPEK

Aç kurt dişine göre bir av aranırken, dağ ova dolaşırken sıska bir köpekle karşılaşmış. Köpek bir deri bir kemikmiş gerçekten. Kaburgaları incecik derisinin altından fırlayacakmış gibi çıkıyormuş.

 

köğekvekurtAma kurt avının şişman mı zayıf mı olduğunu düşünecek durumda değilmiş. Hırsla köpeğe saldırmış. Köpek birden seslenmiş:

- Dur kurt dostum. Görmüyor musun benim ne kadar zayıf oldugumu!

Görüyorum elbette diye homurdanmış kurt, ama ne yapayım, benim de karnım çok aç!" demiş. Köpek;

- Ne kadar aptalsın dostum. Bugün iki lokma yiyecegim diye açgözlülük ediyor, yarın tatlı bir ziyafetin firsatını kaçırıyorsun.

Ne diyorsun sen? diye duraksamış kurt. Köpeğin neyi ima ettigini anlayamamış. Saf bir kurtmuş çünkü.

Ne demek mi istiyorum? Sana daha basit anlatayım: Beni bugün böyle bir deri bir kemik yersen, yarın veya yarından sonra semiz bir köpek olunca yiyemezsin. Basit değil mi?

 

Kurt tereddüte düşmüş. Köpek devam etmiş: dersimiz.com

- Bizim evde yarın düğün var. Efendimin kızı evleniyor. Evde yemekler hazırlanıyor, etler, pilavlar pişiriliyor. Bu ne demek biliyor musun? Yağlı etler, kalın kemikler, kalan yemekler hepsi hepsi bizim payımıza düşecek demek. Öyle bir şişmanlayacağım ki, parlak tüylerim vücudumda bir elbise gibi gerilecek. Beni o zaman yiyecek olsan, iki haftalığına karnın doyar dostum!

 

Peki ne yapayım? diye sormuş kurt. Bırak gideyim. Düğüne katılıp şişmanlayayım. Yarından sonra ise kapıdan bana seslen, senle ormana birlikte gideriz. O zaman ne istersen yaparım. Kurt bu işe pek sevinmiş. Ertesi gün gerçekten köpeğin bulunduğu evden eğlence sesleri geliyormuş. Kurt ormanda bu seslere kendi düğüne katılmış gibi seviniyor, köpeğin çok yemek yediğini şişmanlayacağını düşünüyor, ağzının suyu akıyormuş.

 

İki gün sonra da evin önüne gidip kapıdan köpeğe seslenmiş. Köpek kafasını kapıdan çıkarıp kurda bakmış. Gerçekten de eski sıska hali yokmuş artık.

Kurda şöyle demiş: Hemen geliyorum sevgili dostum. Kuzenim kurt köpeğine de sesleniyorum. Çünkü bizle beraber o da gelmek istediğini söylemişti.

Köpek kuzenine seslenmek için içeri girdiğinde kurt ormana doğru kaçmaya başlamış bile. O kurt köpeğinin niyetini gayet iyi biliyormuş.

İki gün önce bu sıska köpeği haklamadığı için pişman, ama postu kaptırmadığı için de sevinçliymiş.

 

Eski Yunan Masalı

dersimiz.com

Kurtla Sıska Köpek Eski Yunan Masalı çocuk masalları kısa masallar masal okuyun masal kitabı

Kurt İle Sıska Köpek Masalı Hakkında Yorum Yazın...

  

Kurt İle Sıska Köpek Masalı İçin Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Yeni Eklenen Türk ve Dünya Çocuk Masalları

Kurt İle Sıska Köpek Masalı