Bulutların Kavgası Masalı

Bulutların Kavgası Masalı

bltBir gün gökyüzünde büyük gök gürültüleri kopmaya başlamış. Şimşekler çakıyor, oluk oluk yağmur yağıyormuş. Meğer iki iyi arkadaş olan Ak bulut ve Kara bulut birbirleriyle büyük bir kavgaya tutuşmuşlar. Onlar birbirleriyle kavga ettikçe şimşekler çakıyor, gökyüzü kapkaranlık oluyomuş. Bu da yetmezmiş gibi yeryüzünde durmak bilmez bir yağmur yağmaya başlamış. İnsanlar yağmurdan kaçamaya çalışmak için hızla evlerine gitmişler. Ak bulut ve Kara bulutun bu kavgasından sadece sokakta yaşayan kimsesiz çocuklar etkilenmiş. Gidecek bir evleri olmadığı için üstü başı yırtık bir halde sokakta sırılsıklam olmuşlar. Olayın ciddiyetinin farkında olmayan Ak bulut ve Kara bulut?u Güneş uyarmış:

- Arkadaşlar siz kavganızı ederken acaba bu şiddetli yağmurlardan etkilenen dışarıdaki bu çocukları görmüyor musunuz?

 

Ak bulut ve Kara bulut hep ağızdan;

- "Nasıl yani?" demişler.

 

Güneş:

- "Kendinizi kavga etmeye o kadar kaptırdınız ki, şu gökyüzünün halini görmüyor musunuz? Ya şu bi köşede sırılsıklam olmuş evsizleri de mi görmüyorsunuz?" demiş.

 

Ak bulut ve Kara bulut yaptıkları bu davranıştan çok utanmışlar. Oracıkta hemen barışmışlar. Gökyüzü birden aydınlanmış güneş açmış ve yağmurda dinmiş. Rengarenk kocaman bir gökkuşağı olmuş. Bu gökkuşağı Ak bulut ve Kara bulutun kimsesiz çocuklara özür için gönderdiği bir hediyeymiş. Artık kimsesizler ıslanıp üşümüyormuş. Bu duruma en çok Ak bulut ve Kara bulut sevinmiş. Bir daha da asla kavga etmemişler.

Pınar Babür

Bulutların Kavgası Bulutların Kavgası masalı masal oku bulut masalı peri masalları

Bulutların Kavgası Masalı Hakkında Yorum Yazın...

  

Bulutların Kavgası Masalı İçin Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Yeni Eklenen Türk ve Dünya Çocuk Masalları

Bulutların Kavgası Masalı