Fare Ve Fil Masalı

Fare Ve Fil Masalı

Bazı insanlar, biz farelerin çirkin hayvanlar olduğunu söylüyor. Koşan bir fare gördüklerinde bağırıyorlar "ayyy faree!" diye.

Sizi bilmem ama ben her zaman bunun kaba bir davranış olduğunu düşünmüşümdür. Farelerin de duygularını incitebileceğini unutma!

Her zaman bir suda kendi yansımamı gördüğümde, oldukça sevimli olduğumu düşünüyorum.

 

fareyle filKısa bir süre önce, sarayda sevimli küçük yolumda koşarken, ilerideki yolda büyük bir kalabalık gördüm ve sesler duydum. Bütün bu kargaşaya kim veya ne sebep oluyor çok merak ettim.

Yaklaştığımda, Kral'ın büyük, şişman bir filin üzerinde gittiğini gördüm. Seyirciler çok kalabalıktı ve yüzüne göre çok büyük bir burnu olan bu aptal canavar file hayranlıkla bakıyorlardı. Benden çok daha çirkin, diye düşündüm. Bu yüzden yukarı ve aşağı zıplamaya başladım ve bağırdım;

- Hey millet! Neden bana bakmıyorsunuz? Ben daha sevimli bir hayvanım! Dünyada adalet olsaydı, kralın sarayına girebilir ve kraliyet faresi olabilirdim.

İlk başta kimse beni fark etmedi. Hepsi o aptal fili izlemekle meşguldü. Filin arkasındaki bir arabanın içinde prenses olduğunu ve kollarında canavar gibi bir kediyi tuttuğunu bilmiyordum. Beni görünce kedi arabadan fırladı ve beni kovalamaya başladı. Hayatımı kurtarmak için tüm gücümle kaçmak zorunda kaldım ve kedi beni yemeden son anda deliğime girdim.

 

Şimdi insanların beni fark etmelerini ve bana hayran olmalarını istemek konusundaki fikrimi değiştirdim.

Bazen dikkatleri kendi üzerine çekmemek, sadece kendi hayatıma sessizce devam etmenin çok daha iyi olduğuna karar verdim.

dersimiz.com

Fare ve Fil masal oku çocuk masalları masal sitesi masallar

Fare Ve Fil Masalı Hakkında Yorum Yazın...

  

Fare Ve Fil Masalı İçin Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Yeni Eklenen Türk ve Dünya Çocuk Masalları

Fare Ve Fil Masalı