Unutkan Ahtapot Masalı

Unutkan Ahtapot Masalı

Unutkan Ahtapot Masalı

UNUTKAN AHTAPOT

Deniz öylesine güzel ve mavimiş ki ona bakan kişiler dinlenir, huzur bulurmuş.

Denizde yaşayan bir sürü sevimli hayvan varmış. Karetta karetta kaplunbağalar bu denizin en sevimli hayvanlarındanmış. Bir denizin dibine, bir denizin yükseklerine, canları sıkılınca kumsalda vakit geçirirlermiş.

 Denizin derinliklerindeki renkli mercanlar gece olduğunda  her yeri ışıl ışıl ışıldatırlarmış. Böylelikle tüm deniz hayvanları yollarını kolayca bulurlarmış. Birde deniz yıldızları varmış derinilklerde yaşayan sarı, kırmızı, turuncu, mavi hepside birbirinden güzelmiş.

 

Denizde annesi ve babası ile yaşayan birde minik ahtapot varmış. Minik ahtapot çok sevimli ve mavi renkteymiş. Tüm canlılar onu severmiş, geçtiği her yerde gördüğü herkese selam verir gülümsermiş. Babası çok çalışkanmış 8 kolu ile denizdeki tüm çöpleri toplar etrafı tertemiz yaparmış. Annesi de kendi işleri ile ilgilenir, minik ahtapota her gün yeni şeyler öğretirmiş. Fakat minik ahtapot çok ama çok unutkanmış. Oyuncaklarını koyduğu yerleri hatırlayamaz, bazen arkadaşlarının ismini bile unuturmuş. Annesi ve babası bu duruma çok üzülür bazen de minik ahtapotun şaka yaptığını düşünerek kızarlarmış. Ama minik ahtapot gerçekten unutkanmış.

 

Günlerden birgün minik ahtapot annesinden izin alıp denizdeki mercan kayalıklarına gitmek istemiş. Mercan kayalıkları uzakta olduğu için annesi;

Çok dikkat etmesi gerektiğini belirterek.

Hava kararmadan eve dönmeyi unutma. Dikkatli ol seni evimizde bekliyorum, demiş.

- Tamam anneciğim geç kalmam ve  hava kararmadan eve dönerim; demiş.

Minik ahtapot yola koyulmuş öyle güzel yüzüyormuş ki denizde onu gören balıklar hayran hayran ona bakıyormuş. Minik ahtapot yanından geçtiği balıklara selam vermiyi asla ihmal etmiyormuş.

- Merhaba kırmızı balık, merhaba balon balığı, merhaba kılıç balığı ; diyerek mutlaka selamlaşıyormuş. dersimiz.net

 

Sonunda mercan kayalıklarına ulaşmış. Orada binlerce minik minik turuncu renkli balık yaşarmış. Minik ahtopat onları izlemek için buraya gelir ve onlarla oyunlar oynarmış. Sıra ile turuncu balıklar ahtopotun  kollarına oturur ve dönme dolap gibi dönerlermiş, çok ama çok eğlenirlermiş. Bugünkü oyun biraz uzun sürmüş minik ahtopot eğlenceye dalıp vaktin geç olduğunu fark edememiş.

 

Annesi ve babası merak içinde kalmış. Hiç bu kadar geç kalmazdı bu seferde eve gelmeyi unuttu sanırım diyerek yola koyulmuşlar. Geçtikleri yerlerde gördükleri balıklara minik ahtopotu sormuşlar. Onu gören balıklar gittiği yönü tarif ederek anne baba ahtapot yola devam etmiş. Nihayet minik ahtapotu görmüşler .  Minik ahtapot annesini ve babasını karşısında görünce ne yapacağını bilememiş  hem çok utanmış hem de annesi ve babası kızacak diye çok korkmuş. Anne ve baba ahtapot önce yavrularına sarılmışlar sonra:

- Neden vaktinde eve gelmedin seni çok merak ettik, demişler. Minik ahtapot;

- Anneciğim babacığım çok özür dilerim unuttum oyuna daldım ; demiş. Hatasını anlayarak ağlamaya başlamış. Onun üzüldüğünü gören anne ve babası yavrularını öperek sakinleştirmişler. El ele tutuşarak evlerinin yolunu tutmuşlar. Yolda giderken minik ahtapot annesini ve babasını bir daha üzmeyeceğine söz vermiş.

- Daha dikkatli olacağım sizin söylediklerini hiç unutmayacağım ; demiş

MASALDA BURADA BİTMİŞ? 

 

MASAL SORULARI

1-BU MASALDA KİMLER YAŞIYOR MUŞ?

1-MİNİK AHTAPOTUN BABASI NE YAPAR MIŞ?

3-AHTAPOTLARIN KAÇ KOLU VARMIŞ?

4-MİNİK AHTAPOT NASIL BİRİYMİŞ?

5-MİNİK AHTAPOT KİMLERLE NE OYUNU OYNARMIŞ?

6-SEN BİR AHTAPOT OLSAN YOLUNU KAYBETSEN NE YAPARSIN?

7- SENİN KAÇ KALBİN VAR? PEKİ  SENCE AHTAPOTLARIN KAÇ KALBİ VARDIR? (3)

 

EMİNE NUR USLU

Emine Nur USLU

Unutkan Ahtapot masal oku çocuk masalları masal sitesi Emine Nur USLU

Unutkan Ahtapot Masalı Hakkında Yorum Yazın...

  

Unutkan Ahtapot Masalı İçin Yorumlar

Selen : Gayet eğitici bir masal

Yazılan 1 yorum görüntüleniyor

Yeni Eklenen Türk ve Dünya Çocuk Masalları

Unutkan Ahtapot Masalı