Yaralı Koyun Masalı

Yaralı Koyun Masalı

yaralikEvvel zaman içinde, kalbur saman içinde, develer tellal iken, pireler berber iken, ülkenin birinde küçük bir kız yaşarmış. Bu kız hayvanlarla konuşur, onların dilinden anlarmış.

 

Bir gün annesi, küçük kızdan kuyudan su doldurmasını istemiş. Kız kovayı ve oyuncak bebeğini alıp kuyunun yolunu tutmuş. Yolda giderken karşısına yaralı bir koyun çıkmış. Kız koyunun başına ne geldiğini sormuş. Koyun cevap vermiş:

 

? Sahibim beni ve arkadaşlarımı otlatmaya götürmüştü. Orada rahatça karnımızı doyurduk. Ben, sahibimden gizli ormana gittim. Orada bir kurt ile karşılaştım. Az kalsın beni yiyecekti fakat ben oradan kaçmayı başardım.

 

Küçük kız şirin koyunun durumuna çok üzülmüştü. Yanına koyunu da alıp kuyunun yanına gittiler. Kız biraz suyla koyunun yarasını temizledi. Oyuncak bebeğinin elbisesiyle de yarayı sardı. Biraz dinlendikten sonrada birlikte eve gittiler. Küçük kız annesinden koyuna bakmaları için izin istedi. Annesi yarası iyileşene kadar bakmasına izin verdi. Küçük kız çok mutlu olmuştu. Aradan bir hafta geçti küçük koyunun yarası iyileşmişti. Annesi kızına küçük koyunun gitme vakti geldiğini söyledi. Fakat kız onu bırakmak istemiyordu. Annesi, onun da bir ailesi olduğunu söyledi. Küçük kız annesinin bu sözleriyle teselli olmuştu. Beraber kırlara gidip dolaştıktan sonra küçük koyunu çobana teslim etti. Bundan sonra küçük kız, koyunu hayatı boyunca hiç unutamayacaktı.

E.Rumeysa Aydın

Yaralı Koyun Yaralı Koyun masalı Yaralı Koyun masalı oku masal oku masallar oku kısa masallar öğrenci masallar eğitici masallar eğitici kısa masallar eğitici masal oku

Yaralı Koyun Masalı Hakkında Yorum Yazın...

  

Yaralı Koyun Masalı İçin Yorumlar

kraliçe : Güzel bir masal

Yazılan 1 yorum görüntüleniyor

Yeni Eklenen Türk ve Dünya Çocuk Masalları

Yaralı Koyun Masalı