Ashley'in Yeteneği

Ashley'in Yeteneği

Ashley'in Yeteneği

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde bundan çok ama çok uzun zaman önce yemyeşil ormanın içinde bir kasaba varmış. Bu kasabada bir aile yaşarmış. Bu ailenin iki tane çocuğu varmış. İki çocuktan birinin ismi Nancy diğeriyse Ashley’miş. Nancy derslerinde çok başarılıymış, Ashley’se derslerinde başarılı değilmiş fakat onun bilmediği özel bir yeteneği varmış. Ailesi Ashley’nin derslerinin iyi olmamasından dolayı onu hor görmüş ve bu yüzden sadece Nancy’nin dedikleri oluyormuş.

 

Bir gün Peri Anne’nin yardımcıları Ashley‘nin üzüldüğünü, ailesinin ona değer vermediğini fark etmişler ve bunu Peri Anne’ye söylemişler. Peri Anne Ashley‘nin bu durumunu öğrendikten sonra çok üzülmüş ve Ashley’nin kendi yeteneğini bulması için ona yardım etmek istemiş. Peri Anne mavi bir elbisenin içinde Ashley’nin yanına gelmiş ve onu gören küçük kız şaşkına dönmüş. Peri Anne kendisini takip etmesini istemiş, Ashley de başını sallayarak onaylamış.

 

Bir anda Peri Anne’yle birlikte havalanmışlar ve pamuk şekerden yapılmış kocaman bir konağın önüne gelmişler. İçeri girdikten sonra birkaç koridordan geçmişler ve Peri Anne onu kendisine ait olan sihirli bir dolabın yanına getirmiş. Dolabın üzerinde renkli renkli şekerlemeler varmış. Ve bu dolap konuşabiliyormuş. Dolap Ashley’e içine girmesini söylemiş. Ashley denileni yapmış, Peri Anne de ona katılmış ve birlikte sihirli bir yolculuğa çıkmışlar. Ashley dolabın içinin karanlık olacağını düşünmüş ama dolaba girdiğinde içeride ışıl ışıl bir gökkuşağı varmış.

 

Bir süre sonra dolabın kapakları açılmış. Ashley’nin karşısına resim yapan hayaletler çıkmış Ashley onları hayretle izlemiş. Bir süre sonra dolabın kapakları müzik sesleriyle kapanmış ve yolculuğa kaldıkları yerden devam etmişler. Kapaklar yine açıldığında bu sefer kocaman bir buz pistinde dans eden buzdan insanlar karşısına çıkmış ve küçük kız şaşkınlıkla onları izlemiş. Bu şekilde yolculuğa devam ederken en sonunda karşısına çeşit çeşit müzik aletlerinin olduğu büyük bir sahne çıkmış. Ashley bir anda müziğin büyüsüne kapılmış ve heyecanla dolabın içinden sahneye çıkmış. Bu müzik aletleri sihirli bir şekilde kendi kendilerini çalıyorlarmış. Ashley sahnede gezerken daha önce hiç görmediği müzik aletlerinin olduğunu fark etmiş. Ashley biraz daha ilerledikten sonra sahnenin köşesinde tatlı bir şekilde duran ukulele dikkatini çekmiş. Merakla yaklaşan Ashley ukuleleyi eline almış ve çalmayı denemiş. O anda Ashley bu müzik aletini çalabileceğini hissetmiş. Heyecanla Peri Anne’ye bakıp bunu “Götürebilir miyim?” diye sormuş. Peri Anne de gülümseyerek onaylamış. Ashley’yi periler diyarının en iyi müzisyeninin yanına götürmüş ve Ashley müzisyenin gösterdiklerini çabucak öğrenmiş. Peri Anne, Ashley’nin yeteneğini olağanüstü bulmuş ve ailesinin ona haksızlık yaptığını düşünmüş.

 

Peri Anne, Ashley’yi şehrin her yıl düzenlenen Genç Yetenekler yarışmasına gitmek isteyip istemediğini sormuş. Ashley büyük bir sevinçle “Evet!” demiş. Müzik öğretmeniyle sıkı bir şekilde çalışan küçük kız yarışmada büyük bir başarı göstererek birinci olmuş. Peri Anne yarışmanın ardından Ashley’yi evine götürmüş ve kendini görünmez yaparak Ashley’nin ardından eve girmiş. Ailesi Ashley’yi elinde ukuleleyle görünce çok şaşırmış. Minik kızın çalışından çok etkilenmişler. Ailesi Ashley’i sadece derslerinde başarısız olduğu için onu önemsemediklerine çok pişman olmuş. Kızlarına kendilerini affettirmesi için özür dilemişler. Ashley gülümseyerek ailesine bakmış ve kocaman sarılmışlar ve kendisini keşfetmesine yardımcı olan Peri Anne’ye minnetle kocaman gülümsemiş.

Zeynep & Melike Nur Duran

masal oku çocuk masalları masal sitesi değişik masallar okul öncesi masalları ilkokul masalları

Ashley'in Yeteneği Hakkında Yorum Yazın...

  

Ashley'in Yeteneği İçin Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Yeni Eklenen Türk ve Dünya Çocuk Masalları

Ashley'in Yeteneği